میکروفون
میکروفن چیست؟
میکروفون (Microphone) دستگاهی برای دریافت انرژی صوتی و تبدیل آن به انرژی الکتریکی می باشد و در اصل این قطعه برعکس اسپیکر و بلندگو عمل می کند. برای اولین بار این قطعه در انگلستان و در آمریکا ساخته شد البته میکروفن اولیه کیفیت خوبی نداشته ولی با گذشت زمان به کیفیت آن افزوده شد و هرجا که نیاز باشد صدای صوتی به الکتریک تبدیل شود، مانند تلفن های همراه، هدست ها، تلفن ها، لپ تاپ ها و… از میکروفن استفاده می شود.
میکروفن در گوشی های همراه
میکروفن ها انواع مختلفی دارند که از جمله عبارتند از:
- میکروفن خازنی
- میکروفن داینامیک
- میکروفن روبانی
- میکروفن های مبتنی بر USB
- میکروفن بی سیم
- میکروفون ریبون
در اغلب گوشی های همراه، لپتاپ ها و تبلت ها از میکروفن خازنی استفاده شده است. البته در برخی از گوشی های همراه مانند گوشی شیائومی Mi8 از دو میکروفن نیز استفاده شده است و حتی در برخی از گوش های پیشرفته مانند گوشی آیفون X از سه یا چهار میکروفن نیز استفاده کرده اند. یکی از کاربردهای میکروفن دوم برای حذف نویز صدای اطراف در هنکام مکالمه می باشد و کاربرد دیگر آن ضبط صدا در هنگام فیلم برداری و یا ضبط صدا می باشد. میکروفن سوم و چهارم نیز برای همین منظور در گوشی ها به کار گرفته شده اند.
صداهای اطراف ما از چند نوع سیگنال ساخته شده اند که برخی سیگنال ها مشابه یکدیگر، برخی مشابه هم اما برعکس و برخی کاملا با هم متفاوت می باشند. اگر دوسیگنالی که مشابه هم ولی برعکس هستند را با یکدیگر جمع کنیم حاصل صفر خواهد بود، یعنی شما هیچکدام از سیگنال ها را دریافت نخواهید کرد. میکروفن دوم هم به همین صورت عمل کرده و صدای اطراف یا همان نویزها را ذخیره کرده و با تولید همان نوع سیگنال اما به صورت برعکس و جمع بستن سیگنال تولیدی و سیگنال صداهای اطراف باعث حذف نویزها می شود.
انواع خرابی و مشکلات میکروفن
- خش خش کردن صدای خروجی
- صدا بسیار ضعیف می باشد
- قطع بودن کامل صدا
این سه مشکل از مشکلات عمده خرابی میکروفن ها می باشد، اما قبل از مراجعه به مراکز تعمیراتی باید به چند مورد توجه داشته باشید. اول بررسی نمایید که گوشی شما به هدست و یا هدفون متصل نمی باشد. حال بررسی کلیدهای تنظیم صدا می باشد و سپس بررسی درایورهایی می باشد که ممکن است با گوشی شما سازگار نباشند. برای غیر فعال کردن این درایورها می توانید گوشی خود را به حالت Safe mode بالا بیاورید و سپس میکروفن را تست کنید. در مرحله آخر نیز می توانید گوشی خود را به حالت کارخانه ببرید و اگر هنوز مشکل شما برطرف نشده باشد باید به مرکز تعمیراتی جهت تعویض میکروفن، یا قطعات مدار میکروفن و در نهایت آی سی صدا، مراجعه کنید.
تعویض میکروفن گوشی همراه
وجود گرد و خاک یا اجسام حارجی بر روی میکروفن، خیس شدن و یا وجود مشکل در تنظیمات صدا از دلایل خوب کار نکردن میکروفن می باشد. اما برای رفع این مشکلات حتما به مراکز معتبر مراجعه نمایید که دارای مجوز بوده و از کادر مجرب و تجهیزات تخصصی بهره مند باشد. به دلیل تخصصی بودن تعویض میکروفن گوشی همراه اگر تعمیرکار تجربه لازمه را نداشه باشد، ممکن است حین تعمیر دیگر قطعات نیز آسیب ببیند و حتی گوشی برای همیشه خاموش شود. مرکز تعمیرات 118 با کادری مجرب و حرفه ای در خدمت شما می باشد.
در این مرکز تمامی تعمیرات دارای ضمانت بوده و به شما این اطمینان را می دهیم که در نهایت دقت تعمیر میکروفن گوشی صورت خواهد گرفت. همچنین در این مرکز فروش قطعات اورجینال گوشی صورت می پذیرد. می توانید با مراجعه به فروشگاه مرکز خرید میکروفن گوشی را انجام دهید. همچنین با تماس تلفنی و یا مراجعه حضوری می توانید این قطعه را خریداری نمایید. لازم به ذکر است که به دلیل نوسانات ارزی قیمت میکروفن گوشی همراه نیز ثابت نبوده و دائما در حال تغییر است. پس پیش از خرید با تماس تلفنی از قیمت آن مطلع شوید.