آموزش تعمیرات گوشی, فناوری ایران, موبایل, وبلاگ

آموزش تعمیرات موبایل : فاز دوم رجیستری از سه‌شنبه؛ تا ۴۵ روز دیگر مدل‌های غیر از آیفون مشمول رجیستری می‌شوند

[ad_1]
آموزش تعمیرات تلفن همراه

معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد که رجیستری گوشی‌های موبایل از سه‌شنبه وارد فاز دوم می‌شود تا یک ماه و نیم دیگر سایر مدل‌ها غیر از آیفون مشمول طرح رجیستری خواهند شد.

بر اساس گزارش حسین فلاح جوشقانی، هر گوشی یا تبلت سیم‌کارت خور که تا ساعت ۱۲ شب دوشنبه ۱۳ آذرماه در شبکه فعال شده باشد، به‌عنوان گوشی مجاز شناخته می‌شود؛ اما پس از این تاریخ، هر مدل گوشی و تبلت از برند «اپل» که به‌صورت قانونی وارد کشور نشده و در سامانه‌های گمرکی و وزارت صنعت ثبت نشده باشد، در شبکه مخابراتی کشور، سرویس نخواهد گرفت.

نصب کد فعال‌سازی یا هولوگرام روی جعبه

وی گفت:

وزارت صنعت موظف شده که فرآیند را به گونه‌ای پیش ببرد که از مبدأی که گوشی وارد کشور می‌شود، چیزی تحت عنوان کد فعالسازی یا هولوگرام، روی جعبه آن نصب شود تا خریدار با داشتن کد فعال‌سازی، اطمینان داشته باشد که گوشی، قانونی است.

فرآیند ثبت گوشی‌های اپل

مقاله‌های مرتبط:

به گفته‌ی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، فرآیند ثبت کد فعال‌سازی در شبکه مخابراتی کشور به این شکل است که در زمان خرید گوشی، کاربر با وارد کردن سیم‌کارت درون آن، کد فعال‌سازی را به همراه شماره سیم‌کارت به سامانه‌ای (کد دستوری) که به‌زودی اعلام می‌شود، ارسال کند تا گوشی در شبکه به ثبت برسد و سرویس بگیرد. این اقدام درصورتی با موفقیت اجرا می‌شود که گوشی قبلا توسط واردکننده، در سامانه‌های گمرکی ثبت شده باشد. دراین صورت دو کد با هم تطبیق داده می‌شود و در شبکه سرویس می‌گیرد.

فلاح جوشقانی افزود:

فرآیند دیگر این است که گوشی، خریداری می‌شود اما خریدار قصد باز کردن و استفاده از گوشی را ندارد. این مشترک می‌تواند با دریافت کد فعال‌سازی از فروشنده، هر زمان که سیم‌کارت را درون گوشی انداخت با اعلام کد‌ فعال‌سازی به شماره دستوری اعلام‌شده، آن را در شبکه فعال کند.

بر اساس گزارش معاون وزیر ارتباطات، حتی در صورتی که کاربر بدون توجه به این موارد، سیم کارت را درون گوشی انداخت و آن را روشن کرد، پیامی مبنی بر اینکه گوشی شما به ثبت نرسیده است برای وی ارسال می‌شود و در این صورت کاربر، یک ماه زمان خواهد داشت تا گوشی را در شبکه به ثبت برساند؛ در غیراین‌صورت و به دلیل عدم ثبت، گوشی داخل شبکه سرویس نخواهد گرفت، قاچاق تشخیص داده می‌شود و استفاده از آن غیر ممکن است.

آیفون ثبت‌نشده نخرید

وی با اشاره به اینکه تا یک ماه کاربر می‌تواند با این گوشی، از شبکه مخابراتی کشور سرویس بگیرد اما پس از یک ماه از شبکه خارج می‌شود، توصیه کرد که اگر خریداران دیدند که گوشی کد فعالسازی ندارد از خرید آن اجتناب کنند.

رئیس رگولاتوری تأکید کرد که مشترکان درهمین حال می‌توانند کد شناسه گوشی ( IMEI ) را که روی جعبه گوشی قرار دارد به سامانه‌ای که به‌زودی اعلام می‌شود، ارسال کنند و درصورتی که گفته می‌شود این گوشی در سامانه گمرک ثبت نشده است، از خرید آن اجتناب کنند. چرا که اگر گوشی را خریداری کنند برای فرآیند ثبت آن، به دردسر می‌افتند.

وی با بیان اینکه تأمین‌کننده‌های گوشی قول دادند که تا ۲ برابر نیاز بازار، گوشی قانونی وارد بازار کنند، افزود:

ما در این بازه زمانی ۴۰ روزه (از ۲۸ مهرماه تا ۱۴ آذر) صبر کرده‌ایم که مطمئن شویم فرآیند به‌درستی پیش می‌رود و مردم متضرر نمی‌شوند.

تا ۴۵ روز دیگر مدل‌های غیر از آیفون وارد فرآیند رجیستری می‌شوند

فلاح جوشقانی در مورد انتخاب برند اپل به‌عنوان اولین برندی که مشمول طرح رجیستری می‌شود، گفت:

اپل از نظر حجم و تعداد، ۱۱ درصد بازار گوشی موبایل ایران را در اختیار دارد و به همین دلیل این طرح را با این مدل که هم سهم خوبی در بازار دارد و هم سهم آن آنقدر نیست که بازار را تحت تأثیر زیاد قرار دهد، شروع کردیم. البته این تصمیم طولانی‌مدت نخواهد بود و ما ظرف مدت مشخص (حدود ۴۵ روز دیگر)، مدل‌های دیگر را وارد این فرآیند خواهیم کرد.

معاون وزیر ارتباطات تأکید کرد که اگر مردم ظرف مدت باقی‌مانده تا ۱۴ آذر، گوشی آیفون بخرند، حتما رجیستر و ثبت در شبکه می‌شود که البته این مشروط به این است که گوشی را روشن و استفاده کنند. نه اینکه آن را امروز بخرنده و یک ماه دیگر بخواهند آن را روشن کنند. در آن صورت، گوشی وارد بازه اعمال سیاست رجیستری می‌شود.

شرایط رجیستری برای گوشی‌های مسافری

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد گوشی‌های آیفون که به‌صورت مسافری وارد کشور می‌شوند، گفت:

اگر گوشی همراه با گردشگر خارجی وارد کشور شود تا یک ماه قابل استفاده است و برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۹۹ درصد گردشگران پس از یک ماه از کشور خارج می‌شوند و نیازی به فعال‌سازی گوشی و گذراندن فرایند ثبت نخواهند داشت.

بر اساس گزارش وی، ایرانیانی که از خارج کشور با خود گوشی به همراه داشته باشند باید با پرداخت عوارض گمرکی، گوشی را در سامانه‌ی گمرک که در تمامی مبادی فرودگاهی و گمرکات کشور فعال است، ثبت و کد فعال‌سازی دریافت کنند. مسافرانی که به این توصیه‌ها توجه نداشته باشند تنها یک ماه می‌توانند از گوشی واردشده به کشور استفاده کنند.

فلاح جوشقانی با تأکید بر اینکه امکان ثبت گوشی پس از ورود به کشور و استفاده یک ماهه از آن در گمرک وجود نخواهد داشت، ادامه داد:

مطابق مقررات، جنسی که بدون ثبت در گمرک و پرداخت عوارض، وارد کشور می‌شود غیر قانونی تلقی شده و امکان اینکه دوباره برای ثبت به گمرک برگردد، نخواهد داشت.

به گفته‌ی معاون وزیر ارتباطات، درصورتی که این روال ممکن بود، واردکنندگان گوشی را به‌راحتی به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌کردند و باقیمت پایین‌تر به خریدار می‌فروختند؛ اما فرآیند ثبت را به دوش خریدار می‌گذاشتند و بازهم مردم برای ثبت در گمرک به دلیل لزوم طی کردن فرآیندهای قانونی، دچار چندین برابر ضرر و دردسر می‌شدند.

وی تأکید کرد:

اینکه تصور کنیم که گوشی را به‌صورت قاچاق خریداری کرده اما بعد از آن با پرداخت عوارض، در گمرک و شبکه مخابراتی کشور ثبت و فعال می‌کنیم اساسا تصور اشتباهی است.

رئیس رگولاتوری با بیان اینکه پس از اجرای این فاز عملیاتی و بررسی عملکرد سامانه‌ها و بازخورد بازار، تصمیم گرفته می‌شود که مرحله بعدی این طرح را برای کل بازار یا برای یک یا دو برند، اعمال شود، اعلام کرد که برای برهم نخوردن تعادل بازار بهتر است که این پروژه ملی سریع‌تر اجرایی و تکمیل شود.

آموزش تعمیرات موبایل

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *