آموزش تعمیرات گوشی, وبلاگ

هر آنچه درباره‌ دوربین گلکسی اس ۹ می‌دانیم – تعمیرات موبایل 118

[ad_1]

بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده از جعبه‌ی گلکسی اس ۹، پرچمدار سامسونگ از دیافراگم متغیر و قابلیت Super Slow-mo (ضبط ویدئو با ۱۰۰۰ فریم بر ثانیه) بهره می‌برد.

 تصاویر جدیدی به بیرون درز کرده است که به نظر می‌رسد مربوط به جعبه‌ی گوشی گلکسی اس ۹ است. روی این جعبه اطلاعاتی درباره‌ی گوشی پرچم‌دار جدید کره‌ای‌ها درج شده که دوربین نیز بخشی از آن است. بر اساس شایعات پیشین که گفته شده بود گوشی‌های گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس نظیر گوشی اکسپریا XZ premium قرار است از قابلیت فیلم‌برداری با ۱۰۰۰ فریم بر ثانیه بهره ببرند، حالا تصاویر موسوم به جعبه‌ی این محصول شایعات را تأیید می‌کنند. البته شرکت سامسونگ روی جعبه‌ی محصول از قابلیت «Super Slow-mo» نام برده است.

مقاله‌های مرتبط:

پیش‌تر ضبط ویدئو در حالت‌ فوق‌العاده کند یا Ultra Slow-mo را در سایر محصولات دیگر شرکت‌ها مشاهده کرده‌ بودیم؛ پس چه چیزی دوربین گلکسی اس ۹ را از محصولات دیگر متمایز می‌کند؟ احتمالا ویژگی دیافراگم متغیر (Variable Aperture) این محصول این تمایز را ایجاد خواهد کرد. همان‌طور که روی جعبه اشاره شده است، دیافراگم دوربین اصلی گلکسی اس ۹ قادر خواهد بود بنابر موقعیت از f/1.5 تا f/2.4 تغییر کند. این قابلیت در حقیقت برای ضبط ویدئو با نرخ فریم بالا بسیار مهم است؛ زیرا شاتر دوربین برای ضبط ویدئو با نرخ فریم بالا، نیاز دارد با سرعت بسیار بالا عمل کند که این موضوع سبب دریافت نور کمتر توسط سنسور می‌شود. این قابلیت، فیلم‌برداری حرکت آهسته را مخصوصا برای دوربین گوشی‌ هوشمند در محیط‌های تاریک‌تر آسان‌ می‌کند. البته فیلم‌برداری در حالت استاندارد صحنه آهسته برای بسیاری از دوربین‌ها در گوشی هوشمند – که بسته به رزولوشن، از ۱۲۰ تا ۲۴۰ فریم بر ثانیه متغیر است – مشابه فیلم‌برداری با ۱۰۰۰ فریم بر ثانیه نیست. لازمه‌ی این نرخ فریم، سرعت بسیار بالای شاتر است که خود نیازمند دریافت نور بیشتر به‌منظور گرفتن فیلم‌های خوب است. این دلیلی است که اهمیت دیافراگم متغیر را مشخص می‌کند؛ زیرا اجازه‌ی ورود نور بیشتر به دیافراگم را می‌دهد.

بهبود عکاسی در نور کم، عکس‌های شارپ‌تر در نور روز

دیافراگم متغیر

دیافراگم متغیر در دوربین گوشی‌ تاشوی سامسونگ W2018

دیافراگم وسیع‌تر f/1.5 نه‌تنها هنگام ضبط فیلم‌های Super Slow-mo بسیار مهم است بلکه زمان عکس‌برداری در نور کم نیز اهمیت دارد. زمانی‌که محیط از نور خوبی برخوردار نیست، یک دوربین با دیافراگم ثابت به‌ناچار برای اطمینان از نوردهی مناسب در آن صحنه باید از تنظیمات سرعت شاتر و ایزو استفاده کند. با دیافراگم متغیر سامسونگ، گلکسی اس ۹ قادر خواهد بود بسته به شرایط بین f/1.5 و f/2.4 تغییر کند که حداقل از لحاظ تئوری سبب ارائه‌ی نتایجی بهتر در نور کم و عکس‌های شارپ‌تر در موقعیت‌های نوری بهتر خواهد شد. البته دیافراگم‌ وسیع‌تر با وجود تمام مزایا، مشکلی در پی دارد و هنگام لرزش لنز سبب تار شدن عکس می‌شود.

دیافراگم متغیر سامسونگ W2018

 برش‌هایی از تصاویری که توسط دوربین گوشی تاشوی سامسونگ W2018 (سمت چپ) و Note 8 (سمت راست) گرفته شده است.

 در تصویر فوق، مشاهده می‌کنید که عکس گرفته‌شده توسط W2018 در f/1.5 از کیفیت پایین‌تری در مقایسه با نوت ۸ برخوردار است. احتمالا دوست ندارید چنین عکس‌هایی را در نور روز بگیرید؛ اما بهتر است بدانید برای عکاسی در نور کم این دیافراگم مناسب‌تر است. در این شرایط، دیافراگم متغیر می‌تواند مزایای قابل توجهی ایجاد کند.

بستن دیافراگم تا کمترین میزان به‌طور کلی شارپ‌نس تصویر را در هر فریم بهبود می‌بخشد؛ اگرچه ممکن است هنگام بستن دیافراگم در مقادیر بسیار کوچک دیافراگم مانند f/16 و f/22 مقداری از جزئیات از بین برود که به این عمل انکسار گفته می‌شود. اما به هر حال انکسار چیزی نیست که بخواهید در گوشی گلکسی اس ۹ نگران آن باشید؛ برخلاف تار شدن تصاویر در f/1.5.

مقاله‌ی مرتبط:

رسانه‌های چینی که اولین مشاهدات خود را از دوربین گوشی تاشوی ۳۰۰۰ دلاری W2018 داشتند، اشاره کرده‌اند که هنگام عکس‌‌برداری با f/1.5  تصاویر بی‌روح می‌شوند که کاملا طبیعی است. با این حال این گوشی می‌تواند بسته به نور محیط بین دیافراگم‌های مختلف انتخاب کند؛ علاوه بر آن زمانی که دیافراگم را تا آخرین حد خود در شب باز می‌کنید وضوح تصاویر از طریق بهبود‌ نرم‌افزاری بهتر خواهد شد.

عمق میدان وسیع (‌یا بوکه‌ی بهتر)

بوکه

عکس گرفته‌شده در f/2.0 توسط دوربین مینولتا X-700 با لنز روسی Helios 44-3 

شماره‌های F-stop در دوربین گوشی‌های هوشمند هنگام ایجاد عمق میدان کارایی زیادی ندارند؛ مگر اینکه واقعا به سوژه نزدیک باشید. ایجاد عمق میدان وسیع همانند عکس بالا که توسط یک لنز قدیمی Helios روسی در f/2.0 گرفته شده است، در حال حاضر توسط دوربین‌ گوشی‌های هوشمند در این فاصله از سوژه و تنها از طریق اپتیک امکان‌پذیر نیست. با این حال دیافراگم وسیع‌تر می‌تواند در شرایط دیگر سودمند باشد.

افکت بوکه امروزه بخشی جدایی‌ناپذیر از عکاسی برای عکاسان و دارندگان دوربین‌های حرفه‌ای محسوب می‌شود؛ اما این حالت از عکاسی در حال محبوب شدن روی گوشی‌های هوشمند نیز هست؛ به لطف معرفی فناوری‌هایی نظیر «حالت پرتره» یا فناوری‌های مشابه، تا حدی دوربین‌های گوشی‌های هوشمند به خلق این تجربه برای کاربران نزدیک شده‌اند. متأسفانه عمق میدان وسیع که توسط دوربین‌های عکاسی اختصاصی قابل دستیابی است همچنان به دلیل محدویت‌های فیزیکی در گوشی‌های هوشمند امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل است که سازندگان گوشی‌ هوشمند برای شبیه‌سازی تقریبی عمق میدان به راه‌‌حل‌های نرم‌افزاری متوسل می‌شوند که می‌توان از طریق لنزهای با دیافراگم وسیع به آن دست یافت.

مقاله‌ی مرتبط:

البته دوربین گوشی‌های هوشمند زمانی که با آن‌ها از فاصله‌ی نزدیک عکس می‌گیرد همچنان قادر به ثبت تصاویر با پس‌زمینه‌های تار هستند؛ اما مردم دنبال پرتره‌های هنری هستند که سوژه به طرز باورنکردنی از پس زمینه‌ی عکس جدا و کاملا در عکس برجسته ‌می‌شود. این ویژگی در حال حاضر با دوربین گوشی‌های هوشمند – حداقل از لحاظ سخت افزاری – ممکن نیست. این قابلیت حتی با دیافراگم f/1.5 گلکسی اس ۹ نیز به دلیل نوع سنسور و محدودیت‌های دیگر ممکن نخواهد بود؛ با این حال هنگام عکاسی با این گوشی از فاصله‌ی نزدیک عمق میدان وسیع‌تری خواهید داشت. سامسونگ همچنین می‌تواند با به‌کارگیری نرم‌افزار، تأثیر این قابلیت را بیشتر کند.

نمونه‌ عکس‌های گرفته‌شده با گوشی تاشوی سامسونگ W2018 که از قابلیت دیافراگم متغیر بهره می‌برد. به پس‌زمینه‌ی تارتر در عکس سمت چپ که در f/1.5 گرفته شده دقت کنید. عکس سمت راست در f/2.4 گرفته شده است.

هنوز اطلاعات دقیقی درباره‌ی اندازه‌ی سنسور گوشی جدید سامسونگ در دسترس نیست؛ اما احتمالا این سنسور یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی Dual Pixel ISOCELL Fast 2L9 است که این شرکت در اکتبر ۲۰۱۷ از آن رونمایی کرد. این سنسور باریک‌تر از گذشته است که جاسازی مکانیزم دیافراگم متغیر و چیپ DRAM را که به‌عنوان بافر هنگام گرفتن ویديو‌های با فریم ریت بالا ایفای نقش می‌کند، ممکن می‌سازد. جالب است بدانید این سنسور در مقایسه با سنسورهای پرچم‌دارهای سال گذشته این شرکت یعنی گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس و نوت ۸، از پیکسل‌های کوچک‌تری استفاده می‌کند (1.28µm به‌جای 1.4µm). حالا اینکه چطور سامسونگ این تغییر در اندازه‌ی پیکسل را مدیریت خواهد کرد، موردی است که باید در آینده فهمید.

کلام آخر

گلکسی اس ۹ تنها گوشی جهان با ویژگی دیافراگم متغیر نیست. برای مثال نوکیا N86 که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد از دیافراگم متغیر سه‌مرحله‌ای (f/2.4، f/3.2، f/4.8) بهره می‌برد؛ اما از آن‌جایی که گوشی‌های هوشمند باریک‌تر و باریک‌تر شدند، سازندگان از فناوری‌هایی که نیاز به فضای بیشتری در گوشی‌ها برای ساخت آن‌ها بود روی برگرداندند (فلش زنون). با این حال، با پیشرفت فناوری‌های جدید و کوچک‌تر شدن اجزای سخت‌افزاری احتمالا شاهد ایده‌های جالبی در ساخت دوربین گوشی‌های هوشمند در آینده‌ی نزدیک خواهیم بود.

بر اساس شایعات، دوربین گوشی گلکسی اس ۹ پلاس نیز به دیافراگم وسیع f/1.4 مجهز است، حتی گفته شده سامسونگ از دوربین دوگانه در این محصول استفاده خواهد کرد؛ اما نمی‌دانیم آیا گلکسی اس ۹ پلاس در هر دو دوربین دیافراگم ثابت دارد و بین آن‌ها بسته به موقعیت عکاسی سویچ می‌کند یا اینکه یکی از دوربین‌ها از دیافراگم متغیر بهره خواهد برد. سامسونگ قرار است دو گوشی پرچم‌دار گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس را در جریان مراسم MWC 2018 در بارسلونا رونمایی کند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *