وبلاگ

چگونه از باتری گوشی خود محافظت کنیم؟

Phone battery care

امروزه افراد برای برقراری ارتباط بیشتر از تلفن های همراه استفاده می کنند. اکثر افراد یک یا 2 گوشی دارند که بر اساس مشغله های مختلف و کارایی خاص گوشی ها مورد استفاده قرار می گیرند. مشکل شارژ کردن باتری در ابتدا با کاربران گوشی همراه است و همچنان افرادی هستند طریقه ی شارژ باتری گوشی خود را بلد نیستند. بر خلاف دیگر قطعات گوشی، باتری دارای  طول عمر مشخصی است که با چندین روش قابل اندازه گیری است. در بیشتر مواقع میزان طول عمر از سوی شرکت سازنده و یا تعداد چرخه های شارژ تا رسیدن به پایان عمر مفید باتری برآورد می شود. اما در صورتی که از باتری به درستی استفاده نکنید موجب کم شدن عمر باتری می شوید. در ادامه ما به شما مواردی و معرفی می کنیم که در صورت رعایت می توانید از باتری خود محافظت کنید.

چگونه از باتری گوشی خود محافظت کنیم؟

انواع باتری موبایل

به طور کلی باتری هایی که امروزه بیشتر در گوشی های موبایل استفاده می شوند از نوع لیتیوم پلیمری و یا لیتیوم یونی هستند. باتری های لیتیوم یونی جزو اولین باتری هایی هستند که در گوشی ها قرار گرفته اند و معمولا هم قابل تعویض توسط کاربر هستند. این باتری ها چگالی انرژی بالا و عمر طولانی تری هم دارند. باتری های لیتیوم پلیمری کمی بعد تر لیتیوم پلیمری ها به بازار وارد شدند. این باتری ها ساختار مشابهی با لیتیوم یونی ها دارند. این باتری ها بسیار سبک هستند و در اشکال مختلف ساخته می شوند به همین جهت بسیار مورد توجه کاربرا قرار گرفته اند. اغلب قابل تعویض توسط کاربر نیستند و  در داخل قاب گوشی قرار گرفته است.

چه باتری هایی قابل تعویض و یا غیر قابل تعویض هستند؟

این شرکت های سازنده هستند که تصمیم می گیرند باتری داخل گوشی از چه نوعی باشند، زیرا نوع استفاده ی باتری با وزن گوشی رابطه مستقیمی دارد. باتری های لیتیوم پلیمری را می توان در هر اشکالی ساخت و در نتیجه می تواند به هر چه نازک تر شدن و کم وزن شدن گوشی کمک کند. باتری های لیتیوم یونی ظرفیت بیشتری دارند اما عمدتا به شکل مستطیلی در دسترس هستند، به همین دلیل فضای بیشتری را اشغال می کنند. ویژگی Non-removable یا removable در باتری ها مشخص می کند که غیر قابل تعویض هستند. باتری های قابل تعویض این امکان را برای شما فراهم می کنند تا در صورت آب خوردگی و یا هنگ کردن دستگاه بتوانید باتری را از گوشی خارج کنید. مزیت باتری های غیر قابل تعویض در باریک و ظریف شدن گوشی است. در این نوع گوشی ها چون درب پشت با چسب به قاب چسبیده می شود مانع از ورود آب به دستگاه می شود.

چه باتری هایی قابل تعویض و یا غیر قابل تعویض هستند؟

تعویض باتری های داخلی به دست کاربر قابل انجام است و افراد می توانند همیشه یک باتری فول شارژ همراه خود داشته باشند تا در صورتی که باتری اصلی شارژ نداشت و دسترسی به شارژر نداشتید، باتری را جابه جا کنید. برای تعویض باتری های غیر قابل تعویض توسط کاربر حتما باید به مرکزی معتبر مراجعه کنید. تعویض این باتری ها حتما باید به دست تعمیرکار و با استفاده از ابزار آلات مخصوص تعمیر موبایل انجام شود. به یاد داشته باشید تعمیر باتری گوشی و تبلت خود را حتما به مرکزی معتبر بسپارید زیرا در صورتی که تعمیر کار ناشی باشد ممکن است به هنگام باز کردن دستگاه موجب شکستن ال سی دی گوشی شود.

کی گوشی رو به شارژ بزنیم؟

باتری ها بر اساس تکنولوژی به کار رفته در آن ها مدت زمان مشخصی برای شارژ شدن نیاز دارند. بعضی ها مجهز به فست شارژ 10W،18W و یا … هستند که هر کدام از این ها نیاز به مدت زمان مشخصی برای شارژ هستند. برخی از باتری اسمارت فون های جدید را می توانید بدون استفاده از کابل و به صورت بی سیم شارژ کرد. اما این سوال که کی گوشی رو به شارژ بزنیم؟ ذهن همه ی کاربران تلفن های همراه را درگیر کرده است. یک باور قدیمی وجود دارد که ماهی یکبار، شارژ باتری گوشی خود را به صفر برسانید تا خاموش شود. اما این باور فقط برای باتری های قدیمی کارساز بود و برای باتری های مدرن امروزه توصیه نمی شود. با توجه به در نظر گرفتن باتری ها و تاثیر بر عمر باتری، توصیه می شود شارژ باتری را بین 30 تا 80 درصد نگه دارید. به جای یکبار شارژ 100 باتری، با چند بار شارژ کردن باتری را بین 30 تا 80 در صد نگه دارید.

کی گوشی رو به شارژ بزنیم؟

تاثیر خاموشی طولانی مدت گوشی در باتری

در مواقعی ممکن است شما به گوشی نیاز نداشته باشید و در گوشه ای رها کرده باشید. وقتی پس از مدت ها به سراغ گوشی می روید ممکن است گوشی را در شرایط مناسب خاموش کرده باشید و با راحتی گوشی روشن شود و به کارکرد ادامه دهد. اما در مواقعی ممکن است گوشی دیگر روشن نشود! در این مواقع باتری به حالت sleep mode رفته و برای برگرداندن باتری باید به آن شوک الکتریکی وارد کرد. البته اینکار را به هیچ وجه انجام ندهید و حتما تعمیر را به تعمیرکاری ماهر بسپارید. در صورتی که اینکار جواب نداد و باز هم گوشی خاموش بود، باید باتری جدید تهیه کنید.

تاثیر خاموشی طولانی مدت گوشی در باتری

کدام باتری ها منفجر می شوند؟

باتری های Li-Ion و Li-Po نسبت به شارژ بیش از حد حساس هستند، در صورتی که بیش از حد در شارژ باشند موجب منفجر شدن آن می شود. مدار محافظی که در ساخت این باتری ها به کار گرفته شده تضمین می کند که هیچ چیز غیر منتظره ای رخ نمی دهد. برخی از باتری های لیتیوم یونی دارنده یک کنترل کننده الکتریکی هستند که جریان تخلیه شارژ و قدرت شارژ را تنظیم می کند و مانع از داغی و منفجر شدن باتری می شود. البته این مورد در برخی از گوشی ها صدق می کند که مشکل سخت افزاری داشته اند. امروزه گوشی ها دارنده ی مداری هستند که وقتی شارژ گوشی به 100 درصد برسد به طور خودکار دریافت انرژی را از سوی شارژر متوقف می کند. مورد دیگری که موجب منفجر شدن باتری ها می شود، گرماست. در صورتی که باتری در معرض گرمای شدید قرار بگیرد و یا به وسیله ی دستگاه های گرمایشی به آن گرما وارد شود موجب منفجر شدن آن می شود.

کدام باتری ها منفجر می شوند؟

از شارژ اصلی استفاده کنید.

کاربران به هنگام خرید گوشی به ظرفیت و و قدرتمند بودن باتری بسیار توجه می کنند اما باید این را هم بدانند که چگونه با شارژ صحیح عمر باتری را افزایش دهند. باتری ها برای شارژ به ولتاژ مخصوصی نیاز دارند و در صورتی که با شارژری که ولتاژ آن متفاوت است شارژ شوند موجب وارد کردن آسیب زیادی به باتری می شوند. برخی از گوشی ها از تکنولوژی شارژ سریع بهره می برند که حتما باید با شارژر مخصوص شارژ شوند. استفاده از شارژرهای غیر استاندارد نیز موجب آسیب رساندن به باتری می شود. اگر شما گوشی خود را با شارژری که به قیمتی ارزان خریده اید شارژ کنید بعد از گذشت چند دقیقه متوجه می شوید که باتری به کندی شارژ می شود. این مدل شارژ شدن موجب داغی بیش از حد گوشی می شود و اگر گوشی شما استحکام و قدرت مناسبی نداشته باشد منفجر می شود.

از شارژ اصلی استفاده کنید.

توصیه های پایانی

باتری ها دارای سیکل شارژ بین 500 تا 1500 شارژ و دشارژ شدن هستند و در صورت استفاده ی نادرست می تواند این عدد به زیر 500 برسد. با استفاده ی درست از باتری و نگه داری مناسب موجب افزایش عمر باتری گوشی خود شوید.

  1. از به صفر رساندن باتری گوشی بپرهیزید، در عوض با شارژ های جزئی میزان شارژ را بین 30 تا 80 نگه دارید.
  2. از قرار دادن باتری به مدت طولانی در شارژر بپرهیزید.
  3. گرما قاتل باتری به شمار می رود، از قرار دادن گوشی در مکان های گرم بپرهیزید.
  4. از انجام فعالیت با گوشی به هنگام شارژ بپرهیزید.

توصیه های پایانی

تعویض باتری گوشی

همان طور که در ابتدا گفتیم باتری ها دارای طور عمر مشخصی هستند که پس از گذشت این زمان گوشی نیاز به باتری جدید دارد. در صورتی که با کندی شارژ، تمام شدن سریع شارژ، عدم شارژ یا هر مشکل دیگر مرتبط با باطری مواجه شدید باید برای بررسی و عیب یابی حتما به مرکزی معتبر مراجعه کنید تا مشکل دقیق شارژ پیدا گردد. ممکن است ایراد از سوکت شارژ باشد و نیازی به تعویض باتری گوشی نباشد. در مجموعه ی تعمیرات 118 تعمیر و تعویض قطعات گوشی و تبلت به دست تکنسنین مجرب انجام می شود. در صورت وجود هرگونه ابهام و سوال جهت خرید باتری گوشی و نحوه ی تعمیر باتری گوشی با همکاران ما در مرکز تعمیرات تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *