به گزارش تعمیرات موبایل 118 به نقل از شفاف، کارشناس اداره تشخیص و پیشگیرى از جرایم سایبرى پلیس فتا استان خراسان رضوى در ارتباط با این موضوع گفت: در حال حاضر قسمت عمدهاى از خدمات بانکدارى، تبادلات و پرداختهاى مالى به وسیله فضاى سایبری انجام شده و در چند سال اخیر نیز با گسترش گوشیهای هوشمند، شهروندان میتوانند بسیارى از این خدمات و پرداختهاى الکترونیک را از طریق اپلیکیشنهای گوشی انجام دهند.
وی در ادامه افزود: استفاده از گوشیهای هوشمند به منظور دسترسى به حسابهاى بانکى و انجام دادن تراکنشهاى مالى باعث شده تا هکرها بدافزارهایى را براى سرقت اطلاعات حساب بانکى کاربران بسازند. به همین دلیل هر کاربری که از طریق گوشی هوشمند و با استفاده از اپلیکیشنهای بانکی به حساب خود وارد مىشود یا حتی کاربرانی که با استفاده از برنامههای فروشگاهی خرید میکنند در خطر آلوده شدن به بد افزارهاى بانکى هستند.
این کارشناس اداره تشخیص و پیشگیرى از جرایم سایبرى افزود: آمارهایی که طرف مراکز امنیتى نظیر آزمایشگاه امنیت اطلاعات شرکت مکافى منتشر شدهاند نشان از افزایش بدافزارهاى گوشیهای هوشمند در چند سال گذشته دارد که بخش از آنها شامل تروجانهاى بانکى میشود.
وی هشدار داد: یکى از اصلیترین روشهاى نفوذ تروجانهاى بانکى بر روى گوشىهاى هوشمند، نصب آنها توسط کاربران است! زیرا هکرها بدافزارهاى بانکى را شبیه اپلیکیشنهاى قانونى طراحى کرده و آن را از طریق شبکههاى اجتماعى و سایتهاى غیر معتبر در دسترس کاربران گذاشته و آنها را فریب میدهند. به همین دلیل کاربران باید هنگام دانلود این اپلیکیشنها حتما آنها را از طریق سایتهاى معتبر و مراکز رسمى مانند اپ استورها دانلود و نصب کنند.
در ادامه این کارشناس سایبری به شهروندان توصیه کرد: سرویس پیامکى بانک خود را فعال نمایند و به صورت دوره اى وضعیت حسابها را چک کنند تا در صورتی که مغایرت یا تغییرات مشکوکی را مشاهده کردند، با پیگیری موضوع از هر گونه سوءاستفادهای پیشگیری کنند. به علاوه کاربران به منظور جلوگیری از نفوذ ناخواسته تروجانها و ویروسها به گوشىهای هوشمند بهتر است از یک آنتی ویروس معتبر و بروزرسانی شده استفاده کنند.