به گزارش تعمیرات موبایل 118 به نقل از خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بهگفته محققان، سردرد، خستگی، اختلالات خواب، عوارض گوارشی، اختلالات حافظه، استرس، افسردگی، ایجاد تومور مغزی، ناباروری در مردان و زنان و بروز سرطان بخشی از عوارض استفاده طولانی از گوشی و امواج وایفای است که مراجع رسمی در برابر آن سکوت کردهاند.
تاکنون نیز رسانهها بر جنبههای مختلفی از آسیبزا بودن امواج انتشاریافته از دستگاهها و ابزارهای دیجیتال پرداختهاند و طی سالهای اخیر با انجام آزمایشات و تحقیقات مستقلی به مواردی نظیر سردرد، خستگی، اختلالات خواب، مشکلات گوارشی، اختلال در عملکرد مغز و حافظه، استرس و حتی افسردگی که میتواند از آثار استفاده بیرویه از تلفن همراه، قرارگیری در محیط پوشیده شده از امواج وایفای و رادیویی باشد، اشاره کردهاند.
اما این تبعات و آثار زیانبار استفاده از دستگاههای الکترونیکی و دیجیتال که ساطعکننده امواج رادیویی هم هستند، هیچگاه از سوی نهادهای رسمی و ذیربط داخل کشور نظیر سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات، وزارت صنعت و… مورد تأیید قرار نگرفته است و این نهادها در قبال بسیاری از اسناد و نتایج تحقیقاتی از این دست، سکوت اختیار کردهاند.
در حالی که دستگاهها و ارگانهای رسمی کشور و کشورها نسبت به این نگرانی، بیتوجهی میکنند و خود را از ورود به این داستان دور نگه میدارند اما رسانهها همچنان پای کار هستند و هر از گاهی به انتشار و مخابره دیدگاههای جدید کارشناسان امر و تحقیقات مستقل انجام شده میپردازند.
با این حال، مطالعاتی توسط «مؤسسه اپیدمیولوژیک» در ارتباط با تأثیر امواج تلفن همراه بر بدن انسان صورت گرفته که اطلاعات مربوط به این مطالعات برگرفته از پرسشنامهها و دادههای تأمین شده از سوی اپراتورهای تلفن همراه است.
این مرکز در پرسشنامههای خود سؤالاتی نظیر تعداد تماسها در طول هفته و ماه، نخستین استفاده از تلفن همراه، میانگین مصرف روزانه، طول زمانی یک تماس، فرکانس مورد استفاده و… را گنجانده است.
با وجود اینکه مراکز تحقیقاتی معتقدند انرژی امواج رادیویی برخلاف امواج یونیزه، نمیتوانند باعث آسیب زدن به DNA بدن شوند اما نتایج این گزارش نشان میدهد کهاحتمال بروز سرطان در استفاده بلند مدت از تلفن همراه وجود دارد.
مهمترین تأثیر بیولوژیکی استفاده از تلفن همراه، گرم شدن بافتهاست؛ مطالعات این مرکز روی حیوانات هم نشان میدهد که القای حرارت به بافتها باعث بروز سرطان یا افزایش عوامل سرطانی در بدن آنها میشود.
با اینکه مراکز خصوصی و متخصصان، بارها به شکل مستقل، خبر از احتمال بروز مشکلات بیولوژیکی دادهاند اما تحقیقات سازمان بهداشت جهانی و آژانسهای مستقل بینالمللی نشان میدهد که آنها فقط به ارائه پیامهای هشداردهنده و احتیاطهای پیشگیرانه در استفاده بلندمدت از تلفن همراه بسنده کردهاند.
تصویر زیر در ارتباط با اثر گرمایی یک ربع (15 دقیقه) استفاده از تلفن همراه است؛ تصویر سمت چپ مربوط به قبل استفاده از تلفن همراه و تصویر سمت راست مربوط به بعد از آن است.
دغدغههایی از این دست، ما را در بخش علمی باشگاه خبرنگاران تسنیم بر آن داشته تا در قالب پرونده ویژهای با عنوان ثابت «تشعشعات قرن بیستویکم» به تمام ابعاد تحقیقات مستقل صورتگرفته در این حوزه، مستندات، مراودات پیدا و پنهان این مسئله و … بپردازیم که از این پس در فواصل زمانی مشخص در شمارگانهای پیاپی در تسنیم منتشر خواهد شد.