اینکه دستگاه اندروید شما دارای چه مقدار حافظه است و مقدار مصرف باتری آن در روز چه مقدار است و دوربین آن چه کیفیتی دارد از جمله مواردی است که اکثر شما با آن آشنا هستید، اما تا به حال به این نکته توجه نموده اید که گوشی شما از چه حسگرها و سنسورهایی پشتیبانی میکند؟ از این حسگرهای موجود در گوشی خود نیز مطلع هستید آیا می دانید که به درستی کار می کنند یا ممکن است که خراب شده باشند اما شما می توانید با آموزش تعمیرات موبایل و تعمیرات گوشی موبایل که در ادامه بیان می شود به تعمیرات موبایل و تعمیر تبلت خود بپردازید. شما میتوانید این تست را نه تنها بر روی گوشی کنونی خود، بلکه بر روی گوشی که قصد خریداری آن را دارید نیز انجام دهید. انجام یک سری تست برروی تلفن کارکرده قبل از خرید یک ضرورت است. اما پیش از هر چیز بهتر است برخی از اطلاعات حسگرهای مختلف گوشیهای اندروید عصر جدید را مرکز تعمرات 118 بررسی کنیم.
مغناطیسسنج (Magnetometer)
گوشی شما می تواند میدانهای مغناطیسی را تشخیص بدهد و احتمالاً تاکنون به این موضوع پی بردهاید. این حسگر برای تشخیص قطب شمال در اپلیکیشنهای قطبنما به کار میرود.
ژیروسکوپ (Gyroscope)
ژیروسکوپ یک قدم فراتر از شتابسنج عمل می نماید. در واقع شتابسنج تشخیص میدهد که گوشی در فضای سهبعدی در چه وضعیتی قرار گرفته است اما نمیتواند وضعیت چرخش آن را در این فضا تشخیص دهد. ژیروسکوپ به تشخیص این که گوشی در کدام محور در حال چرخش است کمک می نماید. این موضوع در بازیهای تیراندازی اولشخص و همچنین بازیهای مسابقهای بسیار کاربردی است.
شتابسنج (Accelerometer)
به کمک این حس گر سرعت گوشی را به هنگام حرکت می توان تشخیص داد. تشخیصدهی شتابسنج در هر حرکت دستگاه انجام میشود. گوشی را به صورت تخت روی سطح مسطح قرار داده تا تشخیصدهی به وضعیت پایدار برسد. این حسگر همچنین برای تعیین وضعیت سهبعدی دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
حسگر مجاورتی (Proximity Sensor)
این حسگر شامل ای ای دی و تشخیصدهندهی اشعهی مادون قرمز است و در محل قرارگیری گوش، بر روی گوشی قرار دارد. بیشترین کاربرد آن به هنگام مکالمه است، هنگامی که دستگاه را بر روی گوش خود قرار میدهید صفحهنمایش گوشی خاموش میشود و با جدا نمودن دستگاه از گوش، صفحهنمایش مجدد روشن میشود. عملکرد آن بدین صورت است که این حسگر بر روی شی نزدیک، اشعهی مادون قرمز متراکم میکند (که توسط چشم انسان نامرئی است) واین اشعهی مادون قرمز فاصلهی حسگر تا جسم را تشخیص میدهد.
فشارسنج (Barometer)
این حسگر معمولا در گوشیهای ردهبالا یافت میشود و وظیفهی آن تشخیص ارتفاع گوشی از سطح دریا است. این سنسور در دقت بهتر GPS کمککننده است.
حسگر روشنایی (Light Sensor)
این سنسور وضعیت روشنایی محیطی که گوشی در آن قرار گرفته است را تشخیص میدهد.
اکنون با حسگرهای گوشی آشنا شده اید و زمان آن فرا رسیده که با چند اپلیکیشن به تست آنها بپردازیم تا از سالم بودن آن مطلع شویم.
اپلیکیشن Sensors MultiTool
اگر تماید دارید که به بررسی عمیقتر حسگرها بپردازید بایستی از اپلیکیشن Sensors MultiTool استفاده نمایید. این اپلیکیشن با ارائهی نتایج دقیق، وضعیت هر سنسور را به صورت گرافیکی به شما نمایش میدهد. شما میتوانید نتایج خاص مربوط به یک زمان خاص را ذخیره کرده و تاریخچهای از آنها را نگهداری کنید. اپلیکیشن Sensors Multitool ابزار بسیار خوبی برای یک بررسی کامل از سنسورهای گوناگون است. بهترین راه تشخیص سلامت سنسورها مقایسهی نتایج با گوشیهای مشابه دیگر است. البته اگر نتایج مربوط به هر سنسور قابل تشخیص نبود واضح است که سنسور به درستی کار نمیکند.
اپلیکیشن Sensors Test
این اپلیکیشن توضیحات تفصیلی و مقادیر هر حسگر را ارائه می نماید. این اپ کارایی هر حسگر را بیان نموده و حدأکثر بازهی کارکرد سنسور بر روی گوشی شما را مشخص می نماید. همچنین مشخص میکند چه میزان از یک سنسور خاص در حال کار است.
اکنون شما میتوانید نتایج به دست آمده را با نتایج گوشیهای مشابه گوشی خودتان مقایسه کنید و به صحت کارکرد حسگرها پی ببرید. این اپلیکیشن در واقع با ارائهی مقادیر عددی به شما در تشخیص درست کار کردن حسگرها کمک میکند و بهترین راه برای پی ببردن کارکرد صحیح آنها، مقایسهی این مقادیر با دیگر گوشیها است.
آقا میشه ژیرو اسکوپ.گوشی رو کلا عوض کرد یا تعمیرش کرد
چون من گوشیم افتاده توی اب بعدش ژیرواسکوپش کلا از کار افتاده